Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر مهدی رهنما یکشنبه در گفت و گوی تلفنی با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در گرگان اظهار داشت: بر اساس تفاهمنامه امضا شده قرار است پیش بینی داده‌های هواشناسی برای زمان مناسب کاشت، داشت و برداشت وش پنبه در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.

وی اضافه کرد: کمیته تخصصی با مشارکت کارشناسان دو دستگاه طی دو هفته آینده تشکیل و فعال خواهد شد تا این تفاهمنامه برای ارایه اطلاعات هواشناسی به پنبه کاران کشور از سال زراعی آینده عملیاتی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایرنا؛ موسسه تحقیقات پنبه ایران که دفتر مرکزی آن در گرگان مستقر است ۴ بخش تحقیقات در گرگان و ۱۲ ایستگاه در دیگر استان های کشور دارد.

گلستان در گذشته به‌ واسطه زمین‌های زیرکشت فراوان پنبه به سرزمین طلای سفید معروف بود و اکنون بعد از خراسان رضوی و فارس سومین تولید کننده این محصول در کشور است.

به گفته کارشناسان پنبه کشور وش تولیده شده در گلستان به خاطر اقلیم مناسب و رطوبت متعادل از لحاظ کیفیت در رده نخست کشور قرار دارد.

مطابق گزارش مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی، امسال با بیش از ۲۰ درصد افزایش سطح مزارع نسبت به سال زراعی قبل ۱۱۰ هزار هکتار محصول پنبه در استان‌های مختلف ایران کشت شد.

هر ساله زراعت پنبه با مساعد بودن شرایط آب و هوایی از اردیبهشت ماه با ریختن بذر در زمین آغاز و برداشت محصول از اواخر شهریور تا دی ماه ادامه می یابد.

افزون بر ۶۰ فرآورده از وش پنبه قابل استحصال است در حالی که بیشترین تصور عمومی از پنبه برداشت الیاف آن است.

رییس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوی کشور در گفتگو با ایرنا همچنین از امضای تفاهمنامه جداگانه با روسای مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان و دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان به ترتیب در خصوص ایجاد سامانه هوشمندسازی هواشناسی و راه اندازی دفتر منطقه ای هواشناسی در دانشگاه خبر داد.

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان سال ۱۳۳۷ تاسیس شد و در حال حاضر بیش از ۷۰ محقق در این مرکز مشغول فعالیت در حوزه جهش تولید هستند.

همچنین دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با بیش از ۶۰ سال سابقه فعالیت دارای ۱۵۸ رشته تحصیلی شامل ۴۶ رشته کارشناسی، ۵۷ رشته کارشناسی ارشد و ۵۵ رشته دکتری تخصصی است.

تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل این مرکز آموزش عالی بیش از ۳ هزار و ۸۰۰ نفر با ۱۷۹ عضو هیات علمی است که ۸۸ درصد آنان دارای مرتبه استادیاری و بالاتر هستند.

گلستان قطب مهم کشاورزی است و در تولید ۱۵ محصول کشاورزی رتبه های اول تا ششم ایران را داراست.

برچسب‌ها سازمان هواشناسی كشور گرگان پنبه گلستان پروندهٔ خبری سال ۹۹؛ سال جهش تولید

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان هواشناسی كشور گرگان پنبه گلستان سازمان هواشناسی كشور گرگان پنبه گلستان اخبار کنکور کشاورزی و منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۹۸۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید حدود ۲۷۷ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۲

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران از تولید حدود ۲۷۷ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی گاز ایران، احمد زمانی امروز (سه‌شنبه، ۱۸ اردیبهشت) در نخستین گردهمایی تعمیرات ایمن و تعالی سازمانی شرکت‌های پالایش گاز گفت: با توجه به سند چشم‌انداز و راهبرد عملکرد شرکت‌های پالایش گاز، سال ۱۴۰۲ مقرر شد که پیش‌شرط آغاز دوره تعمیرات اساسی پالایشگاه‌ها بررسی و اجرای کامل استانداردهای ایمنی و اچ‌اس‌ئی باشد تا تعمیرات با کیفیت بیشتر و با بالاترین سطح ایمنی انجام شود.

وی تأکید کرد: بر مبنای چشم‌انداز تعریف‌شده برای جایگاه شرکت‌های پالایش گاز در سال ۱۴۰۴، راهبرد ما به سمتی است که پالایش گاز ایران صنعتی سرآمد و در تراز جهانی باشد.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران در ادامه، افزود: به همین دلیل چهار مأموریت فرآورش و ذخیره‌سازی ایمن و بهره‌ور، به‌عنوان مأموریت‌های اصلی شرکت‌های پالایشی در نظر گرفته شده است.

زمانی با ارائه گزارش عملکرد سال ۱۴۰۲ در بخش پالایشگاهی گفت: پارسال در ابتدای فصل تولید در گردهمایی شرکت‌های پالایش گاز، ترتیباتی اندیشیده شد تا تولیدِ بدون وقفه داشته باشیم و به لطف خدا و همت همکاران توانستیم اثربخشی این قسمت را از ۹۴ درصد به ۱۰۰ درصد برسانیم.

وی با ارائه آماری از حجم تولید گاز در سال ۱۴۰۲، تصریح کرد: پارسال در مجموع حدود ۲۷۷ میلیارد مترمکعب گاز از پالایشگاه‌های گازی به شبکه انتقال و توزیع تحویل داده شد.

مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران بیان کرد: براساس اقدام‌های انجام شده برای استمرار تولید از طریق کاهش مدت زمان توقف تولید برنامه‌ریزی شده، بهینه‌سازی برنامه‌های تعمیراتی، خلاقیت در جابه‌جایی خوراک پالایشگاه‌های مجتمع گاز پارس جنوبی در زمان تعمیرات اساسی، میزان عدم‌النفع ناشی از تعمیرات اساسی نسبت به سال ‌پیش از آن، ۲۸ درصد کاهش یافت و عدم‌النفع ناشی از توقفات غیر برنامه‌ریزی نیز ۴۵ درصد کاهش یافت؛ همچنین ظرفیت دریافت خوراک پالایشگاه‌ها نیز تا ۷ میلیارد مترمکعب افزایش یافت.

دیگر خبرها

  • تولید حدود ۲۷۷ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در پالایشگاه‌های کشور در سال ۱۴۰۲
  • ایران و فائو در زمینه تولید زعفران پروژه جدید امضا کردند
  • برگزاری دومین دوره مسابقات اسکواش «گرگان‌جونیور» در گلستان
  • نخستین چراگاه دست‌کاشت در کشور راه‌اندازی شد
  • دانشگاه بین‌المللی چابهار و موسسه جغرافیای دانشگاه تهران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری‌ میان کاخ گلستان و پژوهشگاه میراث فرهنگی
  • ابتلای درختان نارنج شیراز به بیماری نماتد
  • سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کل کشور است
  • فعالیت پایلوت ۸ خانه محیط زیستی در گلستان
  • پیش بینی افزایش نسبی و تدریجی دما در استان گلستان